“Ένα κουτάβι δύο μηνών, της ράτσας Αλωπεκίδα, που απειλείται με εξαφάνιση στη χώρα μας, πρόσφερε η Ομάδα Μελέτης και Μέριμνας για την Αλωπεκίδα και άλλες αυτόχθονες ελληνικές φυλές – ΟΜΜΑ ΑΜΚΕ στο Τμήμα Σκύλων Έρευνας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Η Αλωπεκίδα είναι μία αρχαία Ελληνική φυλή σκύλων, με ιστορία 7.000 χρόνων, με κύρια χαρακτηριστικά την εξυπνάδα, την προστασία άλλων ζώων της αυλής και του κτήματος, την ευκολία στην εκπαίδευση και τη συντροφικότητα. Ο Λαέρτης, όπως ονομάστηκε το κουτάβι, εκπαιδεύεται ήδη από την εκπαιδεύτρια σκύλων και επικεφαλής του Τμήματος Σκύλων Έρευνας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Κατερίνα Μπατσιούδη, ώστε σύντομα να ενταχθεί ως σκύλος – διασώστης στο δυναμικό της ΕΟΔ και να υποστηρίζει έρευνες αγνοουμένων και εγκλωβισμένων.

Η Ομάδα Μελέτης και Μέριμνας για την Αλωπεκίδα και άλλες αυτόχθονες ελληνικές φυλές (Ο.Μ.Μ.Α ΑΜΚΕ) ιδρύθηκε για να υπηρετήσει την επιβίωση και την προστασία των γενετικών πόρων όλων των γηγενών οικότυπων σκύλων της Ελλάδας.

🙏 Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους της ΟΜΜΑ για την προσφορά του Λαέρτη στην ΕΟΔ!”

Ευχαριστούμε θερμά με τη σειρά μας την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την ευκαιρία που δίνουν σε μια άγνωστη στους πολλούς ελληνική φυλή να αποδείξει την αξία της και να καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου, μετά από αιώνες ανυπολόγιστης, τεράστιας προσφοράς στο πλευρό του ανθρώπου, χωρίς την προστασία και την μέριμνα που τους οφείλει η ελληνική πολιτεία.

Πρέπει επιτέλους η ελληνική κοινωνία να κάνει το καθήκον της απέναντι στους αφανείς τετράποδους ήρωες που τους οφείλουμε τόσα πολλά, χιλιάδες χρόνια τώρα.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στην μικρό μας Λαέρτη και Καλή Δύναμη & κάθε επιτυχία στην ΕΟΔ στο εξαιρετικά σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο.

https://www.facebook.com/HellenicRescueTeam/posts/4988193087907058

Posted in ΝΕΑ and tagged , , .