• ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
 • Αριθμός Λογαριασμού: 66900693020  (Ομάδα Μελέτης & Μέριμνας για την Αλωπεκίδα)
 • Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού: GR7201106690000066900693020
 • Κωδικός SWIFT Τράπεζας (BIC): ETHNGRAA
 • Επίσης μπορείτε να στέλνετε την συνεισφορά σας, από οπουδήποτε στον κόσμο, μέσω Paypal, στο on.vlachos@gmail.com

Η Ο.Μ.Μ.Α.  ΑΜΚΕ δεν είναι επιχορηγούμενος φορέας ούτε έχει έσοδα από συνδρομές μελών (πέρα από το αρχικό εταιρικό κεφάλαιο των 500€). Όλα τα έξοδα – μεταφορές, περίθαλψη, νομικές αμοιβές κλπ –  καλύπτονται από τις εθελοντικές χορηγίες του κοινού που αγαπά και ενδιαφέρεται για τους ελληνικούς σκύλους. Ευχαριστούμε!

Πώς μπορείτε να συμβάλλετε στην επίτευξη των σκοπών της Ο.Μ.Μ.Α:

 • Ημερολόγιο: (υπό έκδοση / η σελίδα είναι υπό κατασκευή)
 • Γίνετε Εθελοντές (συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εκδηλώντας το ενδιαφέρον σας να γίνετε εθελοντές της Ο.Μ.Μ.Α και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε περιοχή, τηλέφωνο και τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν υπάρχουν).
 • Υιοθετήστε ένα σκύλο! Συμπληρώστε και στείλτε μας την φόρμα υιοθεσίας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας εμφανίζονται σωστά. Εναλλακτικά, μπορείτε να εποικοινωνήσετε μαζί μας για το σκοπό αυτό μεσω τηλεφώνου / ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή μέσα από τις ομάδες και τις σελίδες μας στα κοινωνικά μέσα).
 • Εικονική υιοθεσία: για τους υποστηρικτές μας στο εξωτερικό και για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις σκύλων, που δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθούν, κατά καιρούς θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει εικονική υιοθεσία κάποιου από τα σκυλάκια μας που θα αναρτώνται στον ιστοτόπο. Η υιοθεσία περιλαμβάνει τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (εμβόλια, αποπαρασίτωση, κλπ) και ένα σταθερό ποσό ανα μήνα (συνδρομή) για την διατροφή τους.
 • Ενισχύστε οικονομικά την Ο.Μ.Μ.Α με όποιο ποσό θέλετε να διαθέσετε για τον σκοπό αυτό, είτε μόνιμα (π.χ. μέσω μηνιαίας καταβολής από λογαριασμό τράπεζας) είτε με περιστασιακές δωρεές μέσω Τραπέζης, Paypal, επιταγής ή εμβάσματος. Πατήστε στα ανάλογα πεδία για περαιτέρω οδηγίες.
Πού πηγαίνουν τα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης:
 • Περισυλλογή, ταυτοποίηση, μεταφορά (π.χ. πετ ταξί), τακτική και έκτακτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σκύλων που εντοπίζονται από την Ο.Μ.Μ.Α και συνεργαζόμενους φορείς, και φιλοξενίας τους μέχρι να υιοθετηθούν
 • Τρέχοντα έξοδα και αμοιβές: δημιουργία εντύπων, τυπογραφεία, ηλεκτρονικές υπηρεσίες κατοχύρωσης και ενοίκιο ιστοτόπου, έξοδα μετακινήσεως, διοργανώσεις, φορολογία εκδηλώσεων, συμμετοχή σε συνέδρια, μετάκληση ειδικών ομιλητών για σεμινάρια και εξετάσεις συμπεριφοράς.
 • Νομικά έξοδα και αμοιβές. Εάν χρειαστεί να καταφύγουμε στην δικαιοσύνη για:

α) την κατοχύρωση των ελληνικών αυτόχθονων πληθυσμών ως σκύλων εργασίας και πολιτισμικών θησαυρών του τόπου,
β) την εξαίρεσή τους από μαζικά προγράμματα προληπτικής στείρωσης,
γ) την ελάφρυνση των κηδεμόνων τους από υποχρέωση καταβολής δυσβάστακτων οικονομικών απαιτήσεων, και
δ) την ενίσχυση όσων διατηρούν τέτοιους σκύλους από την πολιτεία με παροχές όπως δωρεάν ετήσιους εμβολιασμούς, επιχορηγούμενη ηλεκτρονική ταυτοποίηση αλλά και προγράμματα ενημέρωσης γύρω από τους ελληνικούς σκύλους από την τοπική αυτοδιόικηση και τα αρμόδια υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, η Ο.Μ.Μ.Α θα πρέπει να είναι οικονομικά εφοδιασμένη για την διεξαγωγή αυτής της εθνικής αποστολής μέχρι και το ανώτατο επίπεδο και  μέχρι τελεσιδικίας στον Άρειο Πάγο, το Συμβούλιο Επικρατείας και τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια ακόμη.

 • Αμοιβές ιατρικών υπηρεσιών όπως ειδικές προ-αναπαραγωγικές εξετάσεις υγείας, θεραπείες, φάρμακα, εγχειρίσεις, τεχνητή σπερματέγχυση / επεξεργασία / κατάψυξη σπέρματος επιβητόρων, λήψη / αποστολή / ανάλυση γονιδιακού υλικού με σκοπό την φυλογενετική και συγκριτική μελέτη γονιδιώματος των πληθυσμών
 • Αποστολές για επιτόπια μελέτη και αξιολόγηση πληθυσμών και επαφές με τοπικούς φορείς, διευκόλυνση και παροχή βοηθείας προς κτηνοτρόφους παραδοσιακών πληθυσμών όπως π.χ. το Κορδολούρι Σκύρου για την αναπαραγωγή ατόμων του τύπου και την κατάλληλη ανατροφή τους
 • Δημιουργία φυσικού καταφυγίου αυτόχθονων σκύλων (μακροπρόθεσμα) και αμοιβές φιλοξενίας σε ξενώνες για σκύλους που δεν είναι δυνατό να εξασφαλιστούν αλλιώς μέσω εθελοντών (βραχυπρόθεσμα).
 • Δημιουργία ερευνητικού κέντρου επιμόρφωσης και ενημέρωσης γύρω από τις ελληνικές φυλές σκύλων όπου το κοινό θα μπορεί να μαθαίνει γι’ αυτές σε κατάλληλο φυσικό περιβάλλον, να παρακολουθεί επιδείξεις εξοικείωσης και εκπαίδευσης καθώς και αξιολογήσεις αναπαραγωγικών ζώων και της συμπεριφοράς τους, σχετικά σεμινάρια και διοργανώσεις (Σκύλος Καλός Πολίτης, Αξιολόγηση Ενστίκτων κ.α.).

 

Ειδικά ο καταστατικός στόχος της Ο.Μ.Μ.Α για την πραγμάτωση συνολικής γονιδιακής μελέτης όλων των αυτόχθονων πληθυσμών σκύλων της Ελλάδας είναι ένα μεγαλόπνοο όσο και απολύτως απαραίτητο σχέδιο που θα αποκαλύψει την γενετική τους σύνθεση και εξέλιξη και θα τοποθετήσει επιτέλους τις ελληνικές φυλές σκύλων στον γονδιακό χάρτη του είδους, αναδεικνύοντας την μακραίωνη ιστορία τους, τις σχέσεις μεταξύ τους αλλά και την συμβολή τους στον σχηματισμό άλλων φυλών. Πρόκειται για ένα μεσο-μακροπρόθεσμο απολύτως αναγκαίο επιστημονικό έργο χωρίς το οποίο δεν μπορεί να καταστρωθεί ένα ορθολογικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα προστασίας & ανάπτυξης των πληθυσμών και διατήρησης των γενετικών τους πόρων αλλά είναι και κάτι που έχει αρκετά μεγάλο κόστος.

Ευελπιστούμε ότι οι φίλοι των αρχέγονων ελληνικών σκύλων και γάτας στην Ελλάδα και το εξωτερικό θα συνδράμουν την Ο.Μ.Μ.Α για την υλοποίησή του.