Στέλλα Κογκαλίδου

Ονομάζομαι Κογκαλίδου Στέλλα και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη. Είμαι ιδρυτικό μελος της Ο.Μ.Μ.Α και βοηθάω ενεργά στο έργο της. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με φιλοζωική δράση, κυρίως στο θέμα της υιοθεσίας και της φιλοξενίας. Έχω την Ρόζα, η οποία βρέθηκε πεταμένη και την υιοθετήσαμε. Είναι περίπου 2,5 ετών.

Πατούνης Πέτρος

ΠΑΤΟΥΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ 30/11/1965

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με σκυλιά. Το πρώτο σκυλί μου το απόκτησα σε ηλικία 16 ετών. Ένα Maltese από εκτροφείο στη Γιουγκοσλαβία. Έκτοτε ασχολήθηκα με την εκπαίδευση σκύλων σε ερασιτεχνικό επίπεδο επικεντρωμένος κυρίως σε θέματα φοβίας και προβληματικών συμπεριφορών, περιπτώσεων που συνήθως απέφευγαν να ασχοληθούν οι επαγγελματίες. Το 2010 ιδιοκτήτης ήδη 2 Dogo Argentino, αποφασίζω να ασχοληθώ με την εκτροφή. Επίσημη ονομασία εκτροφείου FCI Sueno de la Vida, GR 065/10. Συνολικά το εκτροφείο έκανε 3 γέννες από 3 διαφορετικά θηλυκά. Όλα τα σκυλιά εκτροφής μου, είχαν αξιολογηθεί εξαίρετα σε πάμπολλες εκθέσεις μορφολογίας και με άριστες ιατρικές εξετάσεις.

Το 2017 αποφασίζω να σταματήσω την εκτροφή στα Ντόγκο Αρτζεντίνο, συνειδητοποιώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φυλή και την διαπίστωση ότι δεν υπήρχε η πραγματική θέληση από σοβαρά ονόματα στην φυλή για την ενημέρωση και αντιμετώπιση αυτών.

Πρόσφατα αποφάσισα να βοηθήσω στην διάσωση και διατήρηση των ελληνικών αυτοχθόνων φυλών. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ο.Μ.Μ.Α.

Είμαι κάτοχος ενός εκτροφικού Μολοσσού της Ηπείρου Νεοπτόλεμος Αθηνά με ημ. Γέννησης 22/2/2019. Έχει ήδη αναγνωρισθεί, έχει κριθεί ως εξαίρετο δείγμα της φυλής και έχει άριστες εξετάσεις υγείας. Έχει εξετασθεί ως προς την δυσπλασία κι έχει πιστοποιηθεί με φυσιολογικές αρθρώσεις. Επίσης έχω έναν αρσενικό Μολοσσό της Ηπείρου τον Τίγρη 8 μηνών, και μία κουτάβα Μολοσσό της ηπείρου την Ευμορφούλα και τα 2 από κτηνοτρόφο που τα ζώα του εργάζονται φυλάσσοντας αίγες, από τους λύκους κι άλλα αγρίμια. Από την αγέλη μας φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω τον Μάκη μία Αλωπεκίδα 1,5 έτους περίπου, που προέρχεται από διάσωση, ιδιαίτερα επιφυλακτικός και με κάποια θέματα τα οποία τον έχουν αποκλείσει από την εκτροφή. Συνεχίζω να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την εκπαίδευση σκύλων και φιλοξενώ τακτικά σαν ανάδοχος Αλωπεκίδες που διασώζονται από την Ο.Μ.Μ.Α. Μέχρι να υιοθετηθούν.