Μαρία Γκινάλα

Ιδρυτικό μέλος του Κ.Ο.Ε. & του Δικτύου για τα Αυτόχθονα Ζώα “Αμάλθεια”. Δημιουργός του επίσημου λογότυπου του ΚΟΕ.

Διεθνής Κριτής της FCI για όλη την Ομάδα 2 και Αμερικάνικων Ακίτα. Εκτροφέας Great Dane, συγγραφέας κυνολογικών θεμάτων (καθώς και λογοτεχνικών κειμένων) με δημοσιεύσεις από την δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Βρεττανία, Σκανδιναβία κλπ. Αρχισυντάκτις του περιοδικού “Κυνολογία”, μεταφράστρια & illustrator των ιστορικών εκδόσεων “Περισκόπιο” και αρχαιολογικών εκδόσεων. Διαλέξεις και σεμινάρια μορφολογίας και κινησιολογίας σε κριτές, υποψήφιους κριτές και εκτροφείς σε διάφορες χώρες, συγγραφέας του κεφαλαίου κινησιολογίας της διδακτέας ύλης υποψηφίων κριτών μορφολογίας του ΚΟΕ. 

Μεταφράστρια στα ελληνικά εκατό και πλέον προτύπων φυλών της FCI. Ιδρυτικό μέλος των Ομίλων Μπόξερ, Ντόμπερμαν, Ρητρήβερ, ΟΦΕΙ και άλλων στην Ελλάδα, τέως Πρόεδρος του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών, τέως αρχισυντάκτις του περιοδικού “Τα Νέα του ΚΟΕ”, με σπουδές δημοσιογραφίας / ρεπορτάζ και συντακτικές θέσεις σε περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεκατέσσερις πρωταθλητές, νικητές πιστοποιητικών πρωταθλημάτων και τίτλων Best of Breed, Best in Group, Best In Speciality Show & Best In Show σε Ελλάδα, Αγγλία, Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Λιθουανία και Ρωσία, στις φυλές Great Dane, Boxer, Dobermann , Bullmastiff, Rottweiler, Greyhound και Irish Red & White Setter. Συγγραφέας του προτύπου βάσει του οποίου αναγνωρίστηκε ο Κρητικός Λαγωνικός από τον ΚΟΕ και του προτύπου βάσει του οποίου πιστοποιήθηκε η Αλωπεκίδα από την Πανεπιστημιακή ομάδα του ΑΠΘ και του ΔΠΘ. Kριτής ειδικών εκθέσεων Πρωταθλήματος Great Dane στη Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Δανία, Βραζιλία, Βρεττανία και Ισπανία, στο Newfoundland Club of Ireland και πολυάριθμες Διεθνείς & Εθνικές εκθέσεις πρωταθλήματος στην Ελλάδα, Σκανδιναβία. Ιρλανδία, Βρεττανία, Νορβηγία και Καναδά. Η μόνη Ελληνίδα κριτής εγκεκριμένη από τον Βρεττανικό Κυνολογικό Όμιλο να απονείμει πιστοποιητικά πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο στους Μ. Δανούς. Η πρώτη γυναίκα αγιογράφος και δασκάλα αγιογραφίας στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Καλών Τεχνών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ιρλανδία. Ζωγράφος, γλύπτρια, designer, illustrator με άπειρες εκθέσεις, δημόσια έργα, εκκλησιαστικά έργα και ειδικές διαλέξεις / εργαστήρια / σεμινάρια & μαθητές στην Ελλάδα, την Βρεττανία και την Ιρλανδία. Iδρυτικό μέλος της Ο.Μ.Μ.Α ΑΜΚΕ, η Μαρία Γκινάλα γεννήθηκε σε κυνόφιλη οικογένεια και ασχολείται με τις ελληνικές φυλές από παιδική ηλικία. Στην δεκαετία του 80 υιοθέτησε την ιστορική Αλωπεκίδα “Λάικα” και στα 90 βρήκε την δεύτερη, που υιοθετήθηκε από τον εταίρο της  Ο.Μ.Μ.Α π. Ηλία Λαουλάκο, ονομάστηκε Σαπφώ και παρουσιάστηκε σε εκθέσεις του Κ.Ο.Ε. και του  Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών. Από το 2005 διαμένει μόνιμα στην Ιρλανδία.